Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ultima ședință a Colegiului Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), unul dintre membrii acestui organism le-a prezentat colegilor Denunțul penal pe care l-a depus la Parchetul General pe numele lui Ion Iliescu, Vioricăi Dăncilă și a altor membri ai Institutului, dar și ai guvernului.

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Emil Cutean, președinte, director general, respectiv secretar general la IRRD, sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, iar Viorica Dăncilă, Toni Greblă și Eugen Teodorovici de favorizarea infractorului.

Denunțul a fost făcut în urma publicării de EVZ a Auditului Curții de Conturi care a constatat că Emil Cutean a primit salariu de circa 3.000 de euro pe lună în condițiile în care, conform legii, funcția de secretar general nu exista. Din mai 2018 până în martie 2019, Cutean a primit în mână echivalentul a 28.000 de euro pe care Curtea de Conturi a dispus, pe 15 aprilie, să fie recuperați de către Institut.

Integral pe Evenimentul Zilei