Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datele de ultimă oră ale Băncii Naționale a României arată că deficitul de cont curent este tot mai mare, datoria externă a crescut iar investițiile străine s-au mișcșorat. Astfel, în perioada ianuarie-septembrie 2019, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8.103 milioane euro, comparativ cu 6.798 milioane euro în perioada ianuarie – septembrie 2018; în structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 2.342 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 343 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mic cu 747 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mic cu 53 milioane euro.

Adâncirea deficitului de cont curent înseamnă că valoarea bunurilor și serviciilor importate este mai mare decât valoarea bunurilor și serviciilor exportate, avem de a face cu deficit. Practic, ies mai mulți bani din țară decât intră. În perioada amintită, datoria externă totală a crescut cu 8 398 milioane euro.

Integral pe Cotidianul