Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Academia Americană de Film (AMPAS) a descalificat a doua producţie înscrisă pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film internaţional. Este vorba despre propunerea Austriei. În urmă cu o săptămână, şi lungmetrajul Nigeriei a fost scos din cursă. „Joy“, propunerea Austriei pentru o nominalizare la Oscar 2020, a fost descalificat pentru că mare parte a dialogului este în limba engleză, scrie News.ro.

Regulile Academiei prevăd că „un film internaţional este definit ca lungmetraj (cu durata de peste 40 de minute), produs în afara Statelor Unite, cu dialog predominant în altă limbă decât engleza“. Analiza „Joy“, scris şi regizat de Sudabeh Mortezai, a demonstrat că două treimi din dialog este în limba engleză, potrivit The Hollywood Reporter. În urmă cu o săptămână, filmul nigerian „Lionheart“ a fost descalificat din acelaşi motiv.

„Joy“, care spune povestea unor prostituate nigeriene din Viena, a avut premiera pe 3 septembrie 2018, la Festivalul de la Veneţia, şi în prezent este disponibil pe Netflix.

Integral pe Adevărul