Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe lângă scorurile efective obţinute de candidaţi, după alegeri ies în evidenţă şi câteva tendinţe ale votanţilor, care pot explica rezultatele scrutinului.

Unele dintre aceste trenduri confirmă lucruri vehiculate în spaţiul public, altele le infirmă. Pentru a vedea cum arată profilul alegătorului român, ne-am uitat în datele sondajului realizat de IRES, care nu a prezentat doar estimări cu privire la vot, ci şi informaţii despre cei care au mers duminică la scrutin.


Iată 4 aspecte importante care au ieşit în evidenţă la aceste alegeri.


1. Românii nu au o problemă cu femeile candidaţi „România nu este pregătită pentru un preşedinte-femeie” este o replică lansată din când în când în spaţiul public. Adevărul este că abia în 2019 a intrat în turul doi al prezidenţialelor o femeie. O femeie premier am avut abia în urmă cu doi ani. Dar sunt acestea semne că votanţii români au o problemă în a pune ştampila pe un candidat femeie?

Integral pe Libertatea