Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Una dintre cele mai mari companii din domeniul auto, cu două fabrici în România, a anunţat recent că va face concedieri în masă în perioada următoare, în scopul eficientizării costurilor. Grupul auto Daimler AG ca concedia pe plan global 1.100 de angajaţi aflaţi în funcţii de comandă, sau aproximativ 10% din conducerea sa, a anunţat publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung citând un buletin informativ prezentat de sindicat, transmite Deutsche Welle.
Un purtător de cuvânt al sindicatului angajaţilor Daimler s-a referit la o scrisoare internă pusă în circulaţie de şeful organizaţiei, Michael Brecht.
"Sindicatul a fost recent informat de conducere în legătură cu situaţia financiară şi cea a angajaţilor companiei. Discuţiile au început, încă nu avem un rezultat", le-a spus angajaţilor Brecht. Sindicatul Daimler exclude concedieri obligatorii până în 2030, iar plecări voluntare sunt posibile, dar numai în situaţia în care ambele părţi sunt de acord, a precizat Brecht.
Noul director general Ola Kaellenius va prezenta în 14 noiembrie o actualizare a strategiei, care va include şi măsuri de reducere a costurilor. Reprezentanţii Daimler au precizat că firma lucrează la o analiză a costurilor, astfel încât să rămână în continuare competitivă.

Integral pe Adevărul