Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate, marţi, conflictul juridic între Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Ana Birchall. Fostul ministru al Justiţiei a anunţat că va participa la şedinţa pentru a susţine punctul de vedere.

„Cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre ministrul justiţiei, respectiv Ministerul Justiţiei, ca parte a autorităţii executive, şi autoritatea judecătorească, reprezentată de Consiliul Superior al Magistraturii, cerere formulată de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii”, potrivit ordinii de zi a şedinţei de marţi afişată pe site-ul instituţiei.

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a precizat, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentă, marţi, la Curtea Constituţională unde va fi dezbătut conflictul CSM - Ministerul Justiţiei. Birchall a mai subliniat că îşi va susţine punctul de vedere în cadrul dezbaterii.

Dezbaterea are loc după ce Lia Savonea, preşedintele CSM, a sesizat CCR cu un conflict între Consiliu şi acţiunile Anei Birchal - la acea vreme ministrul al Justiţiei.

Integral pe Gândul