Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca dosarul lui Victor Ponta, în care este judecat pentru fapte asimilate celor de corupție, să nu fie rejudecat de la zero, ci să fie trimis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Judecătorii români au cerut CJUE să se pronunțe în legătură cu posibilitatea de a ignora decizia Curții Constituționale a României, care se referă la nelegala compunere a completelor de judecată. ”Trebuie interpretate în sensul că se opun adoptării unei decizii de către un organ exterior puterii judecătoreşti, Curtea Constituţională a României, care impune de plano rejudecarea tuturor cauzelor de corupţie soluţionate de secţia penală a instanţei supreme în primă instanţă, într-o perioadă determinată (2003-ianuarie 2019), aflate în calea de atac a apelului”, este una din întrebările pe care magistrații Curții Supreme o adresează CJUE.

Integral pe Evenimentul Zilei