Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Chiar dacă Biroul Electoral Central nu a anunțat rezultatele finale ale primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, casele de pariuri din România au publicat deja cotele pentru cel de-al doilea scrutin. Așa cum era de așteptat, ca și în primul tur, Iohannis este principalul favorit.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se vor înfrunta în turul doi de scrutin, programat duminică, 24 noiembrie. Casele de pariuri au afișat cotele pentru acest eveniment, iar actualul președinte este mare favorit, constată DIGISPORT. Bookmakerii îi dau lui Klaus Iohannis cote cuprinse între 1,02 și 1,07, în timp ce Viorica Dăncilă are cote care variază între 7,50 și 10,00. Reprezentantul PNL era favorit și înaintea primului tur de scrutin. Atunci, a primit din partea caselor de pariuri 1,20 pentru un nou mandat la Cotroceni. Liderul PSD a plecat în cursă cu cota 6,00.

Dacă ne uităm pe cotele de pariuri de la ultimele alegeri prezidențiale din România, cele din 2014, ele spun multe! În cel de-al doilea tur pentru alegerea președintelui în 2014, Victor Ponta primea o cotă asemănătoare cu cea a lui Klaus Iohannis din acest moment. Atunci, amintește CAPITAL, Ponta avea cota 1,10 să devină președintele României, față de 1,07 cât primește astăzi reprezentatul PNL. Dar… a pierdut!

Rezultatele prezidențialelor deschid o mulțime de războaie de culise în interiorul partidelor, cu excepția PNL, câștigător cu Klaus Iohannis, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Dan Barna a anunţat că în turul 2 USR îl va susţine pe candidatul PNL Klaus Iohannis. Primul care a anunțat că îl va susține pe Klaus Iohannis în bătălia din turul al doilea al prezidențialelor a fost Traian Băsescu, fost președinte al României între 2004 și 2014. El a declarat, la România TV, că îl va susține, alături de partidul său, PMP, pe Klaus Iohannis în cel de al doilea tur al prezidențialelor.

După ce au avut poziții divergente la învestirea Cabinetului Orban, ALDE și Pro România divorțează oficial, anunță GÂNDUL. „Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat”, a anunţat Varujan Vosganian. „E vorba de o colaboare care poartă în dicţionar numele de alianţă. Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat şi legi în unanimitate, dar în ceea ce priveşte formalizarea printr-o înţelegere care să aibă un obiectiv comun, această înţelegere se încheie azi”, a  declarat Varujan Vosganian.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a convocat CEX pentru marți după-amiază, pentru o discuție privind strategia PSD pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, din 24 noiembrie. Potrivit unor surse politice, citate de ANTENA3, Dăncilă are în vedere o ieșire în afara țării pentru a lua pulsul Diasporei, după scorul devastator obținut de aceasta în primul tur al alegerilor. În plus, Dăncilă va continua deplasările în țară în perioada de campanie electorală dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin.

Meciul începe de la 0 - 0, spun cei de la PSD despre turul al doilea al prezidenţialelor. Mai mult, social democraţii îl provoacă din nou pe Klaus Iohannis la dezbatere, înaintea marii confruntari de la urne din 24 noiembrie.
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a explicat, la DIGI24, cum s-a luat decizia ca președintele Klaus Iohannis să nu participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidata sa din turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Decizia a fost luată de stafful liberal de campanie, împreună cu șeful statului, după ce în prealabil s-au făcut niște focus-grupuri prin care s-a cerut părerea electoratului.

Dar LIBERTATEA se întreabă: are motive Dăncilă să spere la o răsturnare de situație în turul al doilea, sau ar fi un astfel de eveniment o „lebădă neagră”? În România s-a întâmplat deja de trei ori ca acel candidat care câștigase primul tur să îl piardă pe al doilea. Totuși, în toate aceste cazuri diferența între cei doi finaliști din primul tur era puțin mai mică decât de data aceasta.