Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toate trei ar trebui să fie în cel mai mare grad relevante pentru decidenţii noştri politici. Toate trei sunt purtătoare de vectori ai unei mari schimbări pentru spaţiul în care deja încep să opereze.Sunt esenţiale deoarece sunt elemente constitutive ale unui joc superior, asamblarea de putere ce a început să se negocieze la Vatican în vara lui ’89, apoi în Malta, apoi în dialogul frenetic care a urmat între principalele capitale occidentale, Moscova şi ţările considerate “vârf de lance” din plutonul fostelor entităţi comuniste, începând cu RDG. Noi am lipsit şi atunci, intrând la “şi alţii”.

Acum, în jurul nostru, reapare o situaţie comparabilă, adică un moment în care se pregătesc jocuri alternative în care, direct sau nu, se simte presiunea exercitată de mari puteri mai vechi sau emergente, dornice să nu rateze cumva posibilitatea de a participa la împărţirea hărţii de putere.

Integral pe Adevărul