Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezultatele prezidențialelor deschid o mulțime de războaie de culise în interiorul partidelor, cu excepția PNL, câștigător cu Klaus Iohannis.

UPDATE – Dan Barna a anunţat că în turul 2 USR îl va susţine pe candidatul PNL Klaus Iohannis. Preşedintele USR Dan Barna a declarat, după eşecul de la prezidenţiale, că îşi asumă răspunderea pentru rezultatul slab. El a mai spus că rezultatele votului vor fi analizate de liderii USR într-o şedinţă a Comitetul Politic, care va avea loc luni seară.

Președintele în exercițiu Klaus Iohannis are un avans considerabil, de aproximativ 10 procente în fața candidatei PSD Viorica Dăncilă, după numărarea a peste 99% dintre voturi. Dar mai are nevoie de circa 15% din voturi pentru a câștiga prezidențialele.

Strategia PNL a fost dezvăluită de europarlamentarul Rareș Bogdan. „Noi îi rugăm pe români să ne voteze, vom sta de vorbă cu Traian Băsescu și Toader Paleologu, cu Dan Barna și Dacian Cioloș, cu toți cei din zona de dreapta, care susțin statul de drept. Sunt convins că PMP și USR-PLUS vor vota Iohannis”, a spus acesta.

Integral pe Evenimentul Zilei