Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Statele Unite sunt foarte nemulţumite de achiziţia de cătee Turcia a sistemelor de rachete ruseşti şi ar putea impune sancţiuni Ankarei dacă nu va renunţa la acestea, a declarat duminică consilierul pentru securitate al Casei Albe Robert O’Brien.

”Turcia va simţi impactul sancţiunilor respective”, a declarat O’Brien la emisiunea “Face the Nation” a CBS, referindu-se la sancţiunile prevăzute într-o lege numită Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (Combaterea Adversarilor Americii Prin Intermediul Sanţiunilor), care, în opinia sa, vor trece de Congres cu un sprijin bipartizan ”covârşitor”.

Comentariile sale au avut loc înaintea unei vizite a preşedintelui turc Tayyip Erdogan la Washington pe 13 noiembrie, pentru a se întâlni cu preşedintele american Donald Trump, pentru posibil discuţii cruciale, în condiţiile în care cei doi lideri au fost în contradicţie în mai multe probleme.

Integral pe România Liberă