Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Profitând de atenţia privilegiată de care se bucură alegerile prezidenţiale în România, peste jumătate de duzină de impostori şi-au făcut reclamă personală la nivel naţional pe seama contribuabililor, poluând cu non-teme puţina dezbatere din campania electorală.

În 2019 am avut 14 candidaţi pentru funcţia de Preşedinte al României. Firesc, am putea spune la prima vedere, având în vedere prestigiul de care se bucură instituţia prezidenţială în abstract, cât şi figura personală a preşedintelui. Funcţia de şef al statului român ar trebui să încununeze cariera politică a unui om de stat cu ani de serviciu public sau care se bucură de o largă notorietate şi încredere în rândul cetăţenilor.

Preşedintele României trebuie să aibă reprezentativitate, întrucât îi va reprezenta pe români atât pe plan intern, cât şi extern. Aceasta este ideea în care legea nr. 370/2004 impune ca fiecare candidatură – indiferent dacă este independentă sau propusă de un partid ori o alianţă politică – să fie validată numai dacă este susţinută de semnăturile a cel puţin 200.000 de alegători.

Integral pe Adevărul