Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mișcări de trupe importante pe flancul sudic al Europei. Pentru prima dată în istorie, Forțele Aeriene ale SUA au adus temutele bombardiere B-52 în Grecia, cele mai puternice avioane din gamă! Explicația oficială, prezentată de defence-blog.com, are la bază condițiile meteo nefavorabile, care au forțat un B-52 Stratofortress să aterizeze în Baza Militară din Golful Souda (Creta).

Totuși, nu puține sunt vocile care se tem că America folosește Grecia (țară membră NATO) pentru a-și întări prezența militară în regiunea Mediteranei. În cazul escaladării conflictului din Siria ori cu Iranul, Grecia reprezintă o bună rampă de lansare pentru avioanele US Air Force.

„Un bombardier B-52 Stratofortress a fost deviat de la cursul său către baza de antrenament din Souda Bay, urmare a vremii nefavorabile. Este pentru prima dată când un B-52 aterizează aici, în Grecia”, anunță comandamentul Marinei Militare Elene.

Integral pe Evenimentul Zilei