Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cel mai negru dintre coşmarurile europene, cel despre care tot scriu de luni de zile, este acum confirmat deoarece, oficial, dezastrul intră în prima sa fază: Suleiman Soilu, ministrul de interne al Turciei a anunţat că, începând de luni, va fi demarat procesul de returnare forţată a jihadiştilor “luptători străini” către ţările lor de origine.

Mişcare ce se reverberează deja în cercuri concentrice începând cu Balcanii, apoi Europa centrală şi occidentală, dar şi, în egală măsură, către Rusia şi câteva dintre fostele republici sovietice (Tadjikistan, Cecenia, Uzbekistan) unde religia este prioritar musulmană şi care au trimis înspre un mare număr de oameni în zonele de conflict din Orientul Apropiat dar şi în Ucraina sau R.Moldova de unde au venit mercenari înrolaţi şi de partea ISIS. Este vorba despre 1149 de “luptători străini”, probabilm primul lot (în orice caz cel mai periculos) de care turcii vor să scape cât mai rapid din totalul de aproximativ 5500 de arestaţi, aşa cum rezultă din rapoarte ale unor agenţii de informaţii militare din zona arabă.

Integral pe Adevărul