Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Valer Blidar, preşedintele Astra Vagoane Arad, acuză că nu a primit de la Primăria Capitalei date esenţiale în ceea ce priveşte oferta făcută de firma turcească Durmazlar, ce ar fi desemnată câştigătoare în cadrul licitaţiei organizate de municipalitate pentru achiziţionarea a 100 de tramvaie noi, cu o valoare estimată la peste 180 milioane euro.

Printre datele secretizate se numără lungimea tramvaielor turceşti, lăţimea, numărul de uşi, a declarat Blidar pentru HotNews.ro. În lipsa acestor informaţii vitale, care nu ţin de drepturile de autor şi nu fac parte din proprietatea industrială, este greu de făcut o contestaţie, mai spune preşedintele Astra. În replică, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că secretizarea ofertei a fost cerută de Durmazlar, încă de la depunere, deoarece legea achiziţiilor permite asta, iar municipalitatea nu o poate desecretiza, fiindcă ar vicia procedura de licitaţie şi ar pierde banii europeni.

Primăria Capitalei poate desecretiza documentele abia după semnarea contractului cu câştigătorul, potrivit sursei citate. Până atunci, Astra Vagoane Arad poate cere CNSC desecretizarea si tot acolo poate formula contestaţia, mai spun reprezentanţii Primăriei.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.