Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fraudele în comerțul online devin tot mai intense în perioada sărbătorilor, mai ales dacă acestea sunt relevante pe plan internațional. Mulți utilizatori din întreaga lume riscă astfel să rămână fără bani pe card.

Activităţile frauduloase în domeniul comerţului electronic, în contextul unei perioade intense de vânzări în ţările asiatice cu ocazia Zilei Persoanelor Singure, de pe 11 noiembrie, au crescut de la 350.000 pe zi – în octombrie la 950.000 în aceste zile, arată o cercetare realizată de specialiştii Kaspersky.

„Deşi această sărbătoare este originară din China, a devenit relevantă pentru utilizatorii de pe pieţe de e-commerce din întreaga lume. Promoţiile dinaintea sărbătorii şi vânzările de pe platforme globale din Asia sunt binevenite şi la nivel internaţional, iar escrocii vizează acum utilizatorii în diferite limbi (…) numărul mediu de atacuri de phishing financiar fluctua în jur de 350.000 pe zi în octombrie. Apoi, cu câteva zile înainte de 11 noiembrie 2018, numărul de atacuri a depăşit 950.000. Cercetătorii sunt din nou martori în acest moment la atacuri similare de spam şi phishing şi recomandă tuturor să fie atenţi cu achiziţiile făcute”, precizează experţii.

Integral pe Capital