Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul spaniol în exerciţiu, Pedro Sanchez, a afirmat vineri că formaţiunea sa PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc) ar trebui să poată forma un guvern chiar şi în situaţia probabilă de altfel că nu va obţine o majoritate de voturi la alegerile de duminică, relatează dpa.

"Dacă parlamentul nu reuşeşte să convină asupra formării unui guvern, propun să lăsăm să guverneze grupul care a obţinut cele mai multe voturi", a afirmat Sanchez, într-un interviu publicat vineri în cotidianul El Pais.

Potrivit sondajelor coroborate de El Paris, PSOE ar urma să iasă pe primul loc la scrutin, cu circa 27%, urmat de Partidul Popular (centru-dreapta), cu aproape 21%. Sondajele indică însă totodată o cursă strânsă între principalele trei partide de centru-stânga şi principalele trei partide de centru-dreapta, care ar urma să-şi adjudece 157, respectiv 156 de locuri, în condiţiile în care pragul de majoritate este 176.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.