Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

OTP Group anunță rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2019. Conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit consolidat ajustat după impozitare de 79 milioane lei (5.4 miliarde HUF), cu 14% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În trimestrul al treilea, operațiunile din România au înregistrat un profit de 26 milioane RON (1,8 miliarde HUF), cu 28% mai puțin decât în trimestrul 2, datorită costurilor de risc mai mari, care au crescut din cauza deprecierii recunoscute de OTP Factoring SRL (care este prezentată ca parte din activitatea operațională a OTP Bank România) pentru filialele sale ca urmare a capitalului propriu negativ înregistrat de acestea.

Profitul operațional din primele nouă luni a crescut cu 18%, ca urmare a creșterii cu 24% a veniturilor totale și a creșterii cheltuielilor operaționale cu 28%. Creșterea de 23% a venitului net din dobânzi a fost susținută, în mare parte, de dinamica volumelor de credit (stadiul 1 + 2), comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.