Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărătoarea voturilor în România s-a dovedit a fi profund viciată, iar de când sistemul este cel care stabilește de unul singur rezultatul, neîncrederea și frauda sunt un numitor comun. În spatele „tabletei” STS se află întreaga mizerie politică pe cale de a se transforma în fapt implacabil, necenzurat nici de justiție, nici de societate. Contestarea rezultatelor este imposibilă pentru că nu există, în mod suspect, etape controlabile și nici o disponibilitate în acest sens. Practic, se votează inutil, pentru că din urne iese tot personajul intens vehiculat de către platformele celor aflați la datoria infracțional/legală. Faptul este de o gravitate extraordinară, dând clasei politice un minus absolut.

Alegerile ar trebui declarate ca aparținând serviciilor, nicicum societății chemată la urne și chiar ademenită să voteze într-o direcție sau alta. Algoritmii care domină viața publică din România nu au legătură cu Constituția, cu legislația. Faptul că a existat suspiciunea cum că în unele circumscripții alegătorii intrau pe o parte și reveneau să voteze a doua oară, de unde rândurile interminabile și nemuțumirile justificate ale unor persoane care nu mai puteau vota în aceste condiții, nu a făcut obiectul unor analize punctuale. Apoi, acțiunile cu autobuzul electoral dintr-o localitate în alta, asigurând un turism al disprețului și fraudei.

Integral pe CotidianulComentarii

USR Așa a primit și UDMR voturi în toată România la europarlamentare lucru fără precedent și?????????? a mai cercetat cineva ceva?????? Orice sistem are și contra sistem. Așa că nu mai sperați degeaba la alegeri corecte.

8 noiembrie 2019 19:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.