Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Familia Józsi din Sfântu Ghorghe şi-a schimbat radical stilul de viaţă în urmă cu câţiva ani, când a decis să trăiască mai sănătos, să folosească produse naturale şi să genereze, pe cât posibil, cât mai puţine deşeuri, iar cu timpul a ajuns să influenţeze şi alţi membri ai comunităţii, ba chiar şi unele decizii ale autorităţilor locale.

Barul pe care Kinga şi Győző Józsi l-au deschis în centrul municipiului Sfântu Gheorghe este mobilat cu obiecte refolosite, paharele şi vesela din plastic au fost eliminate, iar produsele pe care le vând la vrac sunt ambalate doar în pungi reciclabile din hârtie ori în recipientele aduse de către clienţi.

Kinga a deschis chiar şi un "laborator" în pivniţa localului, unde îi învaţă pe cei interesaţi cum să facă detergenţi, cosmetice şi alte produse necesare în gospodărie, folosind numai ingrediente naturale, iar anul acesta a reuşit să convingă autorităţile locale să organizeze primul târg "eco friendly".


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.