Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Datoria omenirii a ajuns la cote maxime, cifrându-se la 188 de trilioane de dolari, adică mai mult decât dublu faţă de PIB-ul mondial, conform Kristalinei Georgieva, director general al FMI.

„Datoria publică în economiile avansate este la un nivel care nu s-a mai înregistrat de la Al Doilea Război Mondial. În ţările emergente, datoria publică este la un nivel asemănător celui de la criza datoriilor din 1980", a declarat Georgieva, într-un discurs rostit la Washington. Economiile avansate au realizat o creştere considerabilă a datoriilor acest lucru fiind cauzat în mare măsură de rezultatul măsurilor adoptate ca răspuns la criza financiară din 2008.

Colapsul băncii americane de investiţii Lehman Brothers Holdings a fost factorul determinant în luarea acestor măsuri. Majorarea datoriei în ţările aflate în curs de dezvoltarea are drept motiv declinul accentuat al preţului la materiile prime, dezastrele naturale, conflictele civile şi cheltuielile ridicate de investiţii cu proiecte neproductive, a explicat şeful FMI.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.