Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fundație apolitică, formată din profesori în științele sociale și cercetători, Median Research Centre (MRC) este partenerul academic al Libertatea pentru alegerile prezidențiale. ONG-ul este și cel care a elaborat TestVot, un instrument care încearcă ”să treacă dincolo de teme simbolice și polarizante sau conflicte interpersonale și se axează pe acțiunile concrete pe care le au în vedere candidații”. Dincolo de preferințele fiecăruia, cum arată analiza sondajelor?

Va exista sigur al doilea tur de scrutin, Klaus Iohannis nu depășește în niciun sondaj 45% și nu a crescut nici după ce s-a instalat guvernul PNL. Ca să câștige din primul tur, i-ar trebui să fie votat de peste 50% din cei cu drept de vot, nu din cei prezenți, ceea ce este imposibil de atins.

Viorica Dăncilă a crescut, probabil conform mișcării specifice PSD a alinierii electoratului propriu când candidatul este pe deplin asumat.

Dan Barna a avut creșteri și scăderi, dar ambele sunt mici, în marja de eroare.

Integral pe Libertatea