Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Amânarea pensionării anticipate în justiție este miza imediată a noului Guvern, cerută acum și de reprezentanții magistraților. Aleșii judecătorilor și procurorilor din CSM au publicat studiile de impact ale modificărilor făcute anul trecut la statutul magistraților, dar amânate provizoriu.

Acestea arată că, dacă politicienii nu amână din nou intrarea în vigoare a pensionării anticipate, peste 2.600 de magistrați din totalul de aproape șapte mii ar putea dispărea din sistem.

Consiliul Superior al Magistraturii a analizat situația vechimii magistraților și a ajuns la concluzia că aproape 40 la sută dintre judecători și 34 la sută dintre procurori ar putea cere imediat pensionarea. Datele oficiale coincid cu estimările anterioare.

Estimările făcute de o asociație profesională arată că de posibilitatea pensionării după 20 de ani de profesie ar putea beneficia imediat 2.000 de judecători, cei mai mulți dintre ei de la vârful sistemului, adică de la Curți de Apel și de la Curtea supremă. În rândul procurorilor, această posibilitate legală ar duce deficitul de personal până la 40 la sută, pentru că mai bine 700 de procurori se încadrează în această condiție, adică au cel puțin 20 de ani vechime.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.