Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban a declarat, vineri, că deficitul bugetar este mai mare de 2.8% la 10 luni, însă a fost mascat de fostul Guvern „pe spinarea mediului de afaceri”.

”Am descoperit, suntem pe minimul de investitii publice în ultimii 10 ani, ca deficitul bugetar e de 2.8% la 10 luni, dar el e mascat. Deficitul bugetar e mai mare. Cum s-a mentinut sub 3%? Pe spinarea mediului de afaceri. O șmecherie e întârzierea TVA către firme. E foarte mare întarzierea, de peste 90 de zile. Sumele restante care trebuiau platite catre firme sunt de 5 miliarde de lei. Guvernul (Dăncila - n.r.) a tinut deficitul sub control cu banii firmelor”, a spus Ludovic Orban, prezent vineri la evenimentul "Topul naţional al firmelor private din România".

Despre salariul minim pe econimie, premierul Orban a afimat că Uniunea Europeană a cerut reglementări în acest sens, ca majorările să fie efectuate pe o serie de indicatori.

”Din 2015, UE ne-a cerut sa stabilim o formula, sa întemeiem creșterea salariului minim pe o serie de indicatori. Stabilirea salariului minim se întoarce de multe ori împotriva celor care ar trebui să-l încaseze. Se fac concedieri de multe ori, daca salariul crește foarte mult”, a spus Orban.

Totodată, Ludovic Orban a subliniat că salariul mediu în sectorul public este mai mare decât cel din sectorul privat.

”Nu o sa taiem niciun salariu, sa fie linistiti angajatii de la stat!”, a mai spus Ludovic Orban


Comentarii

v Bai Organ, micsoreaza salariile ca noi "trebuie" sa traim prost. Te "rog" sa nu te atingi de cei care au salarii mari si nu fac nimic.

8 noiembrie 2019 15:59

iulian Asa a fost, intr-adevar

8 noiembrie 2019 12:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.