Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În luna mai 2018, Viorica Dăncilă l-a schimbat din funcția de agent guvernamental la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pe Răzvan Horațiu Radu, fost procuror, intrat în 2007 prin concurs în MAE, cu Radu Costin Canțăr, fostul șef de cabinet al baronului de Dolj, Ion Prioteasa, impus de cuplul de dubioși Olguța Vasilescu- Claudiu Manda.

Prima lovitură a deșteptului de Canțăr a fost că România a pierdut 80 milioane de Euro în procesul intentat Comisiei Europene, depunând tardiv o contestaţie.

Judecătorii europeni spun în ordonanța de respingere că ”trebuie arătat că argumentaţia României se întemeiază pe o confuzie între condiţiile de admisibilitate a unei acţiuni în anulare, menţionate la articolul 263 TFUE, şi cele privind valabilitatea actului atacat printr-o asemenea acţiune (a se vedea în acest sens Ordonanţa din 11 decembrie 2006, MMT/Comisia, T-392/05, nepublicată, EU:T:2006:382, punctul 33). Această argumentaţie nu este, aşadar, de natură să repună în discuţie pertinenţa notificării deciziei atacate ca moment de la care începe să curgă termenul de introducere a acţiunii.”

MAE a venit cu precizări jenante în care arată că Radu Costin Canțăr calculează cum a învățat el de la Prioteasa.

Integral pe Curentul