Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Virusul gripal se răspândește cel mai bine când temperaturile scad aproape de zero grade noaptea, iar ziua, temperatura este undeva în jurul a 10 grade Celsius. "Virusului gripal îi plac temperaturile mai scăzute, nu chiar îngheț, dar undeva între zero și 10 grade, aceea este temperatura cea mai bună pentru virusul gripal, mai ales dacă este și umezeală", a explicat, pentru HotNews.ro, Cătălin Apostolescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

În condițiile în care vaccinul lipsește în acest moment din cabinetele medicilor de familie și din farmacii, vremea caldă este un noroc, spune medicul.

"Virusul se răspândește cel mai bine când temperaturile scad aproape de zero grade noaptea și, să zicem, 10 grade ziua. Acum, când suntem la 20 și ceva de grade, chiar nu este nicio problemă. Dacă s-ar răspândi atunci când este cald, ar trebui să se răspândească cel mai mult vara, atunci când este cel mai cald", a explicat medicul Cătălin Apostolescu.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.