Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Adrian Coman, românul care nu putea vota pentru că și-a declarat public orientarea sexuală iar căsătoria lui nu era recunoscută de România, a primit pașaport și poate vota, după ce l-a ridicat de la consulat. Ministrul Afacerilor Externe a dat ordin de eliberare a unui pașaport simplu temporar, după ce cazul său a fost prezentat pe larg în Libertatea.

Ministrul afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus pe 6 noiembrie eliberarea pașaportului simplu temporar pentru cetățeanul român Adrian Coman. Autoritățile centrale dar și consulul Cătălin Dancu i-au refuzat acest drept pe motiv că este căsătorit cu un bărbat, prin mai multe adrese trimise petentului, relatează g4media.ro. În 7 noiembrie, Adrian Coman s-a prezentat la sediul Consulatului General al României la New York, unde reprezentanții instituției i-au eliberat persoanei pașaportul simplu temporar, potrivit unui comunicat al MAE. Astfel, Coman își poate exercita dreptul de vot.

Integral pe Libertatea