Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Românii din afara ţării pot vota la alegerile prezidenţiale timp de trei zile, începând de vineri, 835 de secţii fiind deschise pentru aceştia.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Programul secţiilor de votare din străinătate este următorul: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21.00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7.00 şi ora locală 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.

Prima secţie de votare care se va deschide este cea din Auckland, Noua Zeelandă, la 1.00, ora României.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cele mai multe secţii sunt în Spania, 143, în 99 de localităţi, o parte deschise în hoteluri, centre culturale, centre comerciale.

În Madrid, Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat organizarea a nouă secţii de votare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. În Italia au fost aprobate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, împărţite la Ambasadă, Consulat, respectiv Institutul Cultural Român. La Milano, pe lista AEP figurează trei secţii de votare, toate pe Via Oglio 20, unde este o şcoală.

În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 72, dintre care 18 sunt la Londra. Printre spaţiile în care va exista o secţie de votare, în Londra, se numără şi restaurantul „Dracula”.