Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UniCredit, cel mai mare grup bancar italian, şi-a prezentat rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea din 2019. Datorită profitului înregistrat, grupul bancar îşi menţine obiectivele financiare pentru anul în curs.

UniCredit, cel mai mare grup bancar italian, a raportat joi o creştere cu 26% a profitului trimestrial, datorită câştigurilor mai ridicate din tranzacţionare, care au compensat scăderea veniturilor din dobânzi, transmit Reuters şi Bloomberg. De asemenea, banca şi-a menţinut obiectivele financiare pentru acest an (venituri de 18,7 miliarde de euro), datele reflectând succesul planului strategic al directorului general Jean Pierre Mustier.

În trimestrul trei din 2019, profitul net a urcat la 1,1 miliarde de euro (1,2 miliarde de dolari), pe fondul reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante. Veniturile au totalizat 4,7 miliarde de euro în perioada iulie – septembrie 2019, datorită câştigurilor mai ridicate din tranzacţionare, care au compensat scăderea veniturilor din dobânzi. Analiştii se aşteptau la un profit net de 1,01 miliarde de euro, la venituri de 4,57 miliarde de euro.

Integral pe Capital