Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noul guvern instalat la Palatul Victoria a început demiterile din ministere, anunțate de premierul Ludovic Orban încă de la preluarea mandatului. 32 de secretari de stat, trei subsecretari şi trei consilieri de stat au fost daţi afară dintr-un foc. Cei mai mulţi dintre ei, şapte, sunt de la Ministerul Dezvoltării. Alte ministere care au pierdut între unul şi trei secretari de stat sunt Sănătate, Educaţie, Apărare, Dezvoltare, Finanţe şi şi Agricultură, anunță DIGI24.

 Premierul Ludovic Orban a confirmat, joi, că a eliberat din funcţie aproximativ 40 de secretari de stat numiţi de guvernarea PSD. Liderul PNL a anunţat că va reduce drastic numărul acestora din Guvern, afirmă GÂNDUL. „Am eliberat din funcţie cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Trebuie pregătite deciziile, analizată baza legală şi după aia să semnez, de aceea nu pot mai repede. Acestea sunt funcţii de demnitate publică. Guvernul PSD a plecat.

Toţi secretarii de stat PSD, toţi preşedinţii, vicepreşedinţii şi în general toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România în ultimii trei ani de zile. Voi elibera peste tot. Numărul total al secretarilor de stat va fi făcut public în momentul în care adoptăm hotărârile de Guvern de organizare şi funcţionare a ministerelor. Vom reduce drastic numărul de secretari de stat", a afirmat Ludovic Orban, citat de ANTENA3.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că Ludovic Orban a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că cere curăţarea instituţiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competenţa, dând exemplul funcţiilor de consul general sau a secretarilor de stat. El a spus că aşteaptă să facă febră musculară de la semnat atâtea decizii.

Europarlamentarul USR Clotilde Armand a publicat, joi, pe Facebook, o listă cu numele copiilor unor membri PSD şi ALDE, despre care susţine că sunt angajaţi în funcţii publice. Este vorba de o listă foarte lungă, remarcă EVENIMENTUL ZILEI. „Las şi eu lista aceasta Guvernului Orban. Sper să-i fie de folos”, a notat europarlamentarul USR, pe Facebook.

Lista „odraslelor PSD-ALDE” în funcţii publice publicată de Clotilde Armand este: "- Fiul Vioricăi Dăncilă este angajat la Curtea de Conturi; Fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu numit consul la Strsbourg; Fiul lui Daniel Barbu (ALDE) consul la Edinburgh; Fiica domnului Daea este angajată la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale; Fiica lui Florin Iordache lucrează la Cancelaria Băncii Naţionale. În trecut a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Altă întrebare?!

Agentul Guvernamental zal României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Radu Canţăr, a demisionat din funcţie, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. Avea rang de subsecretar de stat în MAE. În 2018, Canţăr a fost instalat la Externe de cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda. Înainte de a deveni diplomat prin ordin PSD, a picat un examen de intrare în MAE şi a făcut bani din pariuri sportive. Costin Radu Canţăr a fost şeful de cabinet al baronului PSD Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

CURENTUL afirmă că prima lovitură a deșteptului de Canțăr a fost că România a pierdut 80 milioane de Euro în procesul intentat Comisiei Europene, depunând tardiv o contestaţie.

Odată instalat noul Executiv PNL, au început demisiile celor numiți de Premierul demis Viorica Dăncilă. Conform Monitorului Oficial de miercuri, fiul fostului Premier Adrian Năstase, Mihnea Năstase, a demisionat din funcția de consilier onorific. Acesta, amintește CAPITAL, fusese numit prin decizia fostului premier Viorica Dăncilă, în luna iulie, în funcția de consilier onorific al vicepremierului pentru parteneriate strategice, Mihai Fifor. De asemenea, Tudor Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu măsura concedierii secretarilor de stat angajați de guvernul PSD? Da, pentru că dacă guvernul PSD a fost demis, toți angajații săi trebuie demiși, doar în cazul în care nu sunt buni profesioniști, sau considerați că e doar o răzbunare a noului guvern?