Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UPDATE: Premierul Ludovic Orban i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis, într-o ședință informală care a avut loc joi, la Palatul Cotroceni, mai multe date oficiale care arată cu exactitate situația economică a țării.

Premierul Ludovic Orban a fost chemat de urgență, joi, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. La ședința de la Cotroceni au mai participat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Potrivit Antena 3, premierul și președintele au mai multe teme de discuție, între care se numără desemnarea comisarului european Adina Vălean, ultimele pregătiri pentru alegerile prezidențiale, dar și proiectul legii de buget pe anul viitor.

Primul tur al prezidențialelor începe vineri în străinătate și durează trei zile, datorită modificărilor legislative menite să elimine dificultățile întâmpinate de alegători la scutinul din 26 mai pentru europarlamentare.

Trebuie amintit că ședința de urgență de la Cotroceni are loc la scurt timp după ce premierul Ludovic Orban a anunțat, la Ministerul Sănătății, că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate.

„Ministerul Sănătății trebuie să își refacă capacitatea administrativă, să fluidizeze toate procedurile. Să înceteze să mai fie o frână prin tot felul de avize blocate cu anii. Rezultatul la rectificarea bugetară va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificare. Cert e ca nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul. Nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul casei. Nu sunt bani de salarii, nu sunt”, a declarat Orban.


Comentarii

@v, de la wc, imbecilitatea personificată, șobolan dragnist plătit de TelDrum v, spurcăciunea drakului, nu te-ai sinucis de ciudă ca a pierdut P$D puterea? Încă nu e prea tàrziu...

7 noiembrie 2019 20:37

v "Ma bucur" ca am scapat de ciuma rosie si si-a facut Ghiolbanis, guvernul lui. Dupa ce o sa analizeze fiecare minister si o sa vada "dezastrul" financiar, o sa corecteze tot bugetul tarii, ii vor infiera pe inaintasii lor, blamind toate masurile care au fost luate, "greaua mostenire", dar de saptamina viitoare totul o sa fie doar lapte si miere.

7 noiembrie 2019 15:45

UN OM Pardon, dl. L Orban nu este în măsură să poarte o discuție. L Orban,licuriciul mic, s-a prezentat la ordin la Iohanis, licuriciul mare, pentru a primi instrucțiuni.

7 noiembrie 2019 14:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.