Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit digi24.ro, președintele Klaus Iohannis participă miercuri la ședința de Guvern, la invitația premierul Ludovic Orban, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă. Președintele a fost prezent și la prima ședință informală a noului Executiv. În ședința de guvern programată pentru ora 12, premierul Ludovic Orban este așteptat să anunțe propunerea României de comisar european. De asemenea, în prima ședință oficială a executivului trebuie adoptată Ordonanța prin care sunt comasate ministerele. Președintele Klaus Iohannis a participat pentru două minute, luni seară, la prima ședință informală a noului Guvern. Șeful statului a fost așteptat de Ludovic Orban pe treptele de la Palatul Victoria. Klaus Iohannis a transmis noului premier și miniștrilor că deși vor avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic și de succes”.

----------------------------------------------

Guvernul Ludovic Orban se va reuni miercuri, începând cu ora 12,00, în prima şedinţă, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Executivului.

Orban a declarat, luni, că ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului trebuie adoptată într-un termen cât mai scurt.

Totodată, el le-a cerut miniştrilor Economiei şi Muncii să pregătească un act normativ ca să deblocheze situaţia minerilor de la Paroşeni şi Uricani.

Luni seara, după depunerea jurământului de învestire în funcţie, noul Guvern a avut o reuniune informală la Palatul Victoria, în cadrul căreia premierul le-a mai cerut miniştrilor să facă un inventar cu problemele stringente.

"Să vedem foarte clar actele normative care trebuie adoptate în prima şedinţă de Guvern. Domnul ministru al Economiei şi domnul ministru al Muncii să nu uităm de minerii blocaţi în subteran, trebuie prelungită ordonanţa sau, mă rog, adoptată o ordonanţă care să aibă prevederi foarte clare, astfel încât să nu le mai punem în pericol sănătatea şi viaţa. De asemenea, sunt multe acte normative care trebuie pregătite şi adoptate", a declarat Orban.

Integral pe Agerpres