Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Edward Snowden, fostul contractant al Agenției Naționale de Securitate a SUA, denunţă “puterea implacabilă” create de tehnologie atunci când companiile economiei digitale lucrează în concert cu guvernele. Snowden locuiește în Rusia pentru a scăpa de urmărirea SUA după ce a scurs documente clasificate care detaliază programele de supraveghere guvernamentală.

Nu protecţia datelor creează probleme, ci colectarea datelor şi încrederea oarbă pe care trebuie să o acordă internauţii intermediarilor tehnologici. Atunci când marile companii şi guvernele lucrează împreună, ele sunt mâna stângă şi mâna dreaptă a aceluiaşi corp şi asistăm la concentrarea puterii. Dacă se creează o putere implacabilă, cum să facem să controlăm această putere atunci când este folosită împotriva populaţiei?”, a declarat Snowden în faţa antreprenorilor şi investitorilor din sectorul tehnologic întruniţi la conferința Web Summit de la Lisabona.

Fost angajat al serviciilor americane de informaţii, Snowden a trimis zeci de mii de documente secrete mai multor media, dezvăluind existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi a internetului. Tehnologia a devenit hiper-politică.

Din ce în ce mai mult, pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume se vorbeşte despre viitorul banilor, al maşinilor, al medicamentelor şi al locuinţelor – subiecte care nu mai pot exista fără această tehnologie – un factor crucial în războiul comercial între SUA şi China şi a puterii monetare a guvernelor suverane, spus Paddy Cosgrave, fondatorul Web Summmit, cea mare reuniune europeană a startup-urilor şi a noilor tehnologii.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.