Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu publicat ieri în revista Nature Astronomy arată că Universul este oval ca un balon uriaş umflat şi închis. Descoperirile contrazic totuși ani de înțelepciune convențională în astronomie

Potrivit cercetătorilor, dacă universul este curbat, acea curbă este una blândă: adică, dacă ai călători în spațiu dincolo de galaxia noastră mișcându-te în linie dreaptă – în cele din urmă ai fi înapoi acolo unde ai început. Înseamnă că avem un „univers închis”.

Majoritatea oamenilor de știință cred în schimb în ideea unui „univers plat” care se extinde în toate direcțiile și nu se bucură de sine. Cercetătorii susțin că au găsit o anomalie în CMB ( cosmic microwave background), care oferă informații cruciale despre univers. Cele mai recente date arată că există semnificativ mai multe „lentile gravitaționale” ale CMB decât se aștepta – ceea ce înseamnă că gravitația pare să îndoaie microundele CMB mai mult decât poate explica fizica existentă.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Terra 70% apa, 30% pamant = Cosmosul 70% vid, 30% materie intunecata, planetele galaxiilor, nebuloase, quasari etc.

5 noiembrie 2019 20:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.