Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban ştia că va fi premier cu câteva ore înainte de aflarea oficială a rezultatului votului. Cum PSD și ProRomânia au boicotat plenul, fiecare parlamentar care trecerea pragul Parlamentului era, aproape sigur, un vot pentru Cabinetul Orban.

Acesta este primul Guvern monocolor PNL, susține LIBERTATEA, care a făcut o listă a „premierelor premierului Orban“. Faptul că Orban a ajuns premier în unanimitate, cu zero voturi „împotrivă”, este doar una dintre premierele acestui episod atipic din istoria noastră politică. Ludovic Orban a devenit premier cu o atipică unanimitate. Cum preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, au lipsit, liberala Alina Gorghiu a prezidat plenul reunit, practic o premieră la votarea de învestire a unui guvern.

PSD și partidul lui Victor Ponta au boicotat ședința Parlamentului, dar Guvernul lui Orban s-a bazat și pe voturile unor parlamentari Pro România, care l-au „trădat” pe Ponta, dar și al unora de la PSD. De asemenea, s-a bazat pe voturile USR, UDMR, ALDE, PMP, ale grupului minorităților, de la neafiliați. COTIDIANUL afirmă că Alin Gorghiu (PNL) a condus ședința plenului reunit al celor două camere ale Legislativului pentru învestire, în condițiile în care președinții Senatului și Camerei Deputaților, Teodor Meleșcanu și Marcel Ciolacu, au absentat.

Toți cei 240 de senatori și deputați prezenți în sala de plen a Palatului Parlamentului au acordat, ieri, votul de învestitură pentru Executivul minoritar al PNL. Pentru succesul Guvernului lui Klaus Iohannis au defectat trei parlamentari excluși din ALDE pentru că, în urmă cu doar două luni, au fost propuși de Viorica Dăncilă să ocupe fotolii ministeriale în Cabinetul PSD, dar și mai mulți parlamentari de la PSD și Pro România, care au ignorat avertismentul lui Victor Ponta și s-au prezentat la vot, explică JURNALUL NAȚIONAL.

S-au dat în vileag și „trădătorii” de la PSD și Pro România. Au votat pentru învestirea guvernului Orban Ștefan Băișanu, Marian Cucșa, Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin, Mihăiță Găină, Meișanu Emilia, Georgian Pop și Remus Borza, toți din partea partidelor sau grupurilor care au anunțat, anterior, că nu vor fi prezenți în sală. A votat, de asemenea, inclusiv senatorul Emanoil Savin, care, amintește ADEVĂRUL, este finul lui Liviu Dragnea. De asemenea, au votat în integralitate reprezentanții USR, PNL, ALDE, PMP și Grupul Minorităților Naționale.

Când a fost instalată la Palatul Victoria de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă ne-a fost prezentată ca fiind o persoană neconflictuală și profesionistă. Timpul ne-a dovedit însă că e o țață certăreață cu o inteligență sub medie. Ieri, Viorica Dăncilă a anunțat că nu va merge la Palatul Victoria pentru a-l primi pe noul premier, Ludovic Orban. CURENTUL susține că de ciudă că a pierdut guvernarea, Dăncilă refuză să predea, conform legii sigiliul, corespondența secretă și telegramele externe.

În ultima zi petrecută la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a eliberat mai multe persoane din funcție și a numit un nou șef, pentru un mandat de 5 ani, la Departamentul pentru Lupta Antifraudă, anunță DIGI24. Este vorba de Bogdan Ionuț Dințoi, care este considerat un apropiat al Rovanei Plumb. Dințoi este de profesie polițist, a activat la Inspectoratul Județean Vâlcea și a fost pus de Rovana Plumb șef în ministerele pe la care aceasta a trecut, atât la Ministerul Mediului, cât și la Ministerul Muncii.

Viorica Dăncilă a mai luat câteva decizii în ultima zi de mandat. A numit un nou vicepreședinte la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, susține NAȚIONAL. Constantin Ilie Aprodu a fost numit vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat pentru un mandat de patru ani. Aprodu este pensionar din cadrul MApN, așa cum reiese din declarația sa de avere, el având o pensie anuală de peste 100.000 de lei. El este considerat a fi omul de casă a lui Gabriel Oprea.

Premierul Viorica Dăncilă a decis și numirea Lilianei Mincă în funcția publică de din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Liliana Minca este unul din traseistii clasici ai politicii romanesti schimband nu mai putin de 6 partide in 6 ani, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Minca a fost in Partidul Conservator pana in 2011, in PPDD pana in 2014, a trecut apoi la PND unde a stat doar pana in august 2015, a schimbat macazul pentru UNPR-ul lui Oprea, in PSD pana in 2016 cand a trecut la ALDE ai a devenit sefa filialei din Botosani a partidului lui Tariceanu 2016.

În prima parte a anului 2017, premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Liliana Minca in functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Din 2006 până în 2009 ea a condus Loteria Română.

O lovitură dinspre Ministerul de Finanțe a venit imediat după instalarea guvernului PNL. Un specialist recunoscut, cu experiență în alcătuirea bugetului de stat, a demisionat, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru, și-a dat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Daniela Pescaru, cea care avea un rol important în elaborarea bugetului, a început să lucreze la MFP în 1991, la Direcţia Generală de Programare Bugetară, ca expert în domeniul de finanţare a autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate din bugetul de stat.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.