Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Termenul de „tehnosemnătură” a fost propus în anul 2007 de către astronomul Jill Tarter, fost director al Institutului SETI.

Căutarea indiciilor care să arate existenţa altor forme de viaţă în afara planetei noastre, cu un accent important pus pe identificarea formelor de viaţă extraterestre inteligente, reprezintă una dintre preocupările ştiinţifiice care ar putea răspunde la o multitudine de întrebări filozofice şi care ar putea da naştere altora.

Totuşi, până a ajunge în punctul în care o să avem ocazia de ne pune întrebări legate de locul nostru în Univers în cazul în care o să identificăm alte specii inteligente, există un prag pe care trebuie să îl depăşim. Acest prag este reprezentat de către „metodologia” căutărilor. Cum am putea să găsim viaţa extraterestră dacă nu ştim ce ar trebui să căutăm? În anul 2007, astronomul Jill Tarter, director al SETI, a propus căutarea civilizaţiilor extraterestre pornind de la tehnosemnăturile acestora.

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Lumea nevazuta = lume extraterestra (ingeri, serafimi, heruvimi, sfinti, suflete de oameni mintuite).

4 noiembrie 2019 18:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.