Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dragnea încasează o lovitură în instanță în duelul cu PSD. Din spatele gratiilor, fostul lider social-democrat a aflat, joi, decizia Curții de Apel București, care nu a fost deloc cea la care spera Liviu Dragnea. Totul după ce CAB a respins solicitarea acestuia de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, în procesul în care contestă actuala conducere a PSD-ului, aleasă în cadrul congresului din iunie acest an. Totodată, instanța a respins și cererea lui Dragnea de sesizare a Curții Constituționale, în aceeași cauză, anunță NAȚIONAL.

Curtea de Apel București a respins cererile lui Liviu Dragnea în lupta sa cu PSD. Avocaţii fostului lider al social-democraţilor au cerut sesizarea CCR şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pe motiv că filiala Teleorman a partidului nu a plătit în scandalul angajărilor false, deşi ar fi beneficiat de pe urma acestei acţiuni. GÂNDUL precizează că în sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. Concret, Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD, au încuviinţat modificările de statut şi au respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Însă ceea ce pare un eșec pentru Liviu Dragnea, decizia de ieri a instanței reprezintă, în fapt, o victorie care îl va putea ajuta pe acesta în contestația în anulare pe care a formulat-o pentru desființarea condamnării primite, în 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare, susține JURNALUL NAȚIONAL.

Deși pare un eșec, decizia de respingere este o victorie pentru Liviu Dragnea, în sensul că, dacă organizația PSD Teleorman nu va fi desființată prin hotărâre judecătorească, înseamnă că nu există beneficiarul folosului material injust al infracțiunii de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea și, prin urmare, nu există infracțiunea reținută în sarcina sa. Fapt care va fi folosit, cu certitudine, pentru desființarea sentinței de condamnare primită în dosarul „Angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman”, unde fostul lider PSD a depus deja o contestație în anulare.

EVENIMENTUL ZILEI anunță că fostul președinte al PSD Liviu Dragnea o acuză pe actuala șefă a PSD Viorica Dăncilă că ar fi comis o fraudă cu bani europeni în perioada în care aceasta a fost europarlamenar. Informațile au fost date publicității în sala de judecată de către magistratul Mihai Negoescu Gândac, cel care a prezentat o cerere formulată de Liviu Dragnea împotriva deciziei Comitetului Executiv al PSD prin care Dăncilă „unsă” în fruntea partidului la câteva săptămâni după ce Dragnea a ajuns în închisoare.

Dezvăluiri șocante despre Viorica Dăncilă sunt făcute și de o susținătoare a lui Liviu Dragnea. Cristiana Alcea, care a fost exclusă din PSD Teleorman de colegii săi de organizație, o susținătoare a fostului lider al PSD,  a lansat un șir de acuzațîi dure la adresa Vioricăi Dăncilă, scrie  LIBER IN TELEORMAN.

Cristiana Alcea a postat un mesaj în care afirmă că Viorica Dăncilă  ar fi interesată doar să aibă putere în partid și cât mai multe funcții de conducere. Ea îi amintește președintelui PSD că îi datorează lui Liviu Dragnea postul de comisar european care i-a dat posibilitatea să stea 9 ani la Bruxelles.

Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că până la sfârşitul acestui an va fi dată o soluţie în dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal fostul lider al PSD Liviu Dragnea, anunță COTIDIANUL. Prezent la o dezbatere privind investigarea fraudelor cu fonduri europene, Călin Nistor a fost întrebat de jurnalişti când va fi trimis dosarul Tel Drum în instanţă.

"Procurorul este independent pe soluţie şi pe activitatea de urmărire penală. Practic, despre dosarul Tel Drum eu sper ca până la sfârşitul anului procurorul de caz să dea o soluţie. Probabil până la sfârşitul anului va fi dată o soluţie în acest caz", a spus Nistor.

Pe 13 noiembrie 2017, amintește AGERPRES, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pe de altă parte, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au precizat pentru JURNALUL NAȚIONAL, că Liviu Dragnea a primit o zi de permisie pentru a ieși din Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSD a beneficiat, în acest sens, de recomandarea făcută de directorul atelierului auto al unității de detenție, acolo unde Dragnea prestează ore de muncă.

Solicitarea de acordare a permisiei a fost aprobată și mai rămâne să semneze doar comandantul penitenciarului. De această dată, cererea a fost aprobată și de o comisie de liberări. În acest caz, fostul lider al PSD ar trebui să iasă din închisoare la începutul săptămânii viitoare, în una din zilele de 4, 5 sau 6 noiembrie.Comentarii

Ai dat azi o muie unui șobolan psd-ist? Ce aștepți ?

2 noiembrie 2019 8:25

Geo Mie mi-e dor de Dragnea Rahoveanu !!!....Cum mai mușca el Patriotic din roșia romănească mai rar așa talent !...Și ce-mi plăcea mie de el cînd la Antena 3 ne scria și făcea grafice pe planșe cu carioca cît are Romănia de cîștigat din exploatarea de Gaze Offshore !.Că așa de mult va avea Romănia de cîștigat că EXXON-ul +OMV-ul și-au luat ”jucăriile și dolarii” și au plecat,,,,gazele rămînînd in punga lor în străfundurile Marii Negre....Trebuie să ai mare talent și patriotism să-l faci pe fi-tu unul din cei mai mari Latifundiari de terenuri arabile din Romănia și pe noră-sa șoferiță de Lamborghini ! Acum săracul este torționat la Instituția de Reeducare din Rahova spălînd mașinile de noroi....Acele mînuțe deprinse cu Lingurița de Caviar, cu Ceasuri Elvețiene, cu condusul de ultime modele de BMW, cu mînghîiatul de buci și țîțe necelulate de blondină cu 30 de ani mai tînără....Dragnea Rahoveanu....Mare Patriot !....Mare Cartacter !....Mare luptător împotriva Statului Paralel !...La șprițuri și chiolhane în vilele de protocol ale SRI-ului.....A furat ce-a vrut pula lui din Județul Teleorman unde a fost ”Căpitan de Plai ” !...și cum mai făcea el Contractele între Baronii PSD-iști și Clanul Tel Drum-ist printre cadavrele de mistreți vînați...Mare Om !...Mare Caracter !....Mare Patriot !....Dar cel mai mult îmi plăcea cînd îi dădea lecții de pescuit știuci lui Grindeanu pe lacul piscicol de lîngă Insula Belina, proprietate privată ....subtilizată din patrimoniul Statului Romăn cu mînuțele Rovanei Plumb, rejectata Comisară Europeană și a inculpatei Shhaideh...Dragnea, Mare Patriot din Clanul Patrioților PSD-iști !...Dragnea , Mare PATRIOT cum clamează PSD-Teleorman....MARE PATRIOT !!!...A furat ce-a vrut din județul ălă clasîndu-l penultimul ca Nivel al Sărăciei din Europa....

1 noiembrie 2019 14:13

Maria Eu nu accept ca Romănia să fie marginalizată în Lume fiind scoasă din Consiliul de Securitate al ONU că ”Proasta Romăniei” (Oprișan, a inițiat căutarea asta pe Google primul) s-a apucat să se laude evreilor americani la Washington că ”Guvernul ei mută ambasada in Israel” încălcînd toate deciziile prealabile ONU și UE.Sau mai recent cînd Madama Dăncilă a propus-o pe prietena de shoppind de la Bruxelles, Rovana Plumb pentru Comisar European și a fost rejectată din prima de Comisia JURI că-i ”puțea” dosarul iar apoi ”Proasta Romăniei” l-a propus pe Dan Nica,un alt șpăgar renumit din Clanul PSD-ist dînd ”chix” și cu ăsta.Cu propunerea asta a lui Victor Negrescu se va face de rîs că nimeni la Bruxelles nu i-o ia în considerare fiind demis Guvernul ei prin Moțiune de Cenzură.Și cu acest înjositor Raport MCV pe Justiție pentru poporul romăn cînd Mincinoasa Dăncilă zice că în cele 20 de luni de guvernare n-are nici-o vină ! Eu n-am să tac niciodată că nenorocitul ăsta de PSD-ism a sărăcit țara (32% din popor trăiește sub limita subzistenței, cca 800 000 de copiii se duc nemîncați seara la somn), a needucat voit tinerele generații (40% din absolvenți sunt analfabeți funcționali și atît de mulți abandonează școala, au distrus învățămîntul industrial și profesional încurajînd cu Abramburica lor Fabricile de Diplome) și s-au preocupat doar de Baronism, Nepotism și Hoțism.Ne-au făcut datori vînduți finanței internaționale pînă la a 5-a generație. Anul ăsta 2019 n-a trecut luna să nu împrumute Dăncilă+Teodorovici cîte un Miliard de Euro care ”s-a mîncat și s-a căcat”.Fără investiții, fără dezvoltare, fără autostrăzi. Am desfăcut o sticlă de șampanie cînd Moțiunea de Cenzură a trecut. și voi mai desface una după primul tur de scrutin cînd impostoarea Dăncilă v-a fi clasată a 4-a...

1 noiembrie 2019 9:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.