Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Militarii îşi vor achiziţiona drone care au vânat luptători ai Statului Islamic în Irak şi talibani în Afganistan .

Ministerul Apărării Naţionale va achiziţiona, de anul viitor, drone, atât pentru misiuni de cercetare, cât şi pentru luptă. Primele drone nivel tactic vor fi achiziţionate din bugetul destinat Apărării de 2% din Produsul Intern Brut, a declarat şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

„Făcând din nou apel la valoarea resursei financiare de care dispunem şi prioritizarea nevoilor, segmentul acesta de drone urmează să înceapă a fi finanţat şi achiziţionate pentru integrare în sistemul întrunit al Armatei Române. Programele de achiziţie urmează să înceapă în 2020 pentru o parte mai puţin semnificativă şi din 2021 sunt prevăzute linii de bugetare pentru drone care să poată să conteze", a precizat generalul Ciucă, potrivit Radio România Actualităţi.

15 milioane de dolari este preţul minim al unei drone de luptă Pe piaţa de profil, oferta pentru astfel de aparate de luptă este destul de largă, iar preţurile nu sunt de neglijat astfel încât achiţionarea de avioane de luptă fără pilot va fi considerată un program major de înarmare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.