Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Răsturnare totală de situație pe scena politică din România. Dacă în urmă cu ceva timp, Guvernul Orban părea că nu are șanse să treacă, acum lucrurile stau cu totul altfel. Dacă părea că în turul doi la prezidențiale vor ajunge Iohannis și cu Barna, acum lucrurile s-au schimbat.

„Există (n.r. blat PSD-PNL) pentru că am văzut cu toții și vedem și azi aici în Parlament. Au fost patru candidați cu șanse reale de a intra în turul doi. Domnul Iohannis, sigur, cu prima șansă de a intra în turul doi și și-o dorește pe doamna Dăncilă pentru că în cazul acesta rezultatul este previzibil. (…) Este o înțelegere ca domnul Iohannis să o aibă pe Viorica Dăncilă în turul doi ca să câștige fără probleme și imediat după turul întâi o să vedeți parlamentari care vor vota Guvernul Orban.

De ce spun chestia asta? Dan Barna s-a predat în 24 de ore după ce au apărut problemele alea cu dosarul cu fondurile europene. A rămas Mircea Diaconu care se luptă singur și noi cei de la Pro România care nu dorim să facem parte din acest blat”, a precizat Victor Ponta, citat de CAPITAL.

Eugen Teodorovici vrea să fie sigur că afacerile cu fonduri europene în care ar fi implicat Dan Barna sunt cercetate riguros, el având semnale că se încearcă ascunderea unor informații, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Transparență totală în anchetarea afacerilor cu fonduri europene în care ar fi fost implicat liderul USR, Dan Barna. Aceasta a fost solicitarea făcută de ministrul demis al finanțelor, Eugen Teodorovici (PSD). El vrea să fie sigur că toate datele privitoare la „speța Barna” vor fi folosite în ancheta începută de DLAF.

Prezidenţiabilul Alianţei USR-PLUS Dan Barna a declarat, citat de GÂNDUL, referitor la dosarul mai vechi trimis de la DNA central la Alba-Iulia, că în cazul în care va fi invitat va transmite toate clarificările.Liderul USR a mai spus că tema dosarelor se rostogoleşte în spaţiul public pentru ca Viorica Dăncilă să ajungă în turul II. Dan Barna acuză o campanie mediatică împotriva sa: „Fără niciun dubiu, e un atac pornit din PSD“, a adirmat acesta.

Și liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a declarat că primarii liberali ar vrea să o ducă pe Viorica Dăncilă în turul II al alegerilor prezidentiale pentru a avea „o mână moartă”, anunță ANTENA3. „PNL-ul se pare că vrea să intre Dăncilă în turul 2. Vă pot spune, deși nu pot proba, se pare că în teritoriu primarii PNL vor să-i dea voturi Vioricăi Dăncilă pentru a avea în turul 2 o mână moartă.

Asta o simt la mine în teritoriu și ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut cu Mircea Diaconu sâmbătă și ni s-a spus 'Voi stiti ca la noi la primarul X, Y, Z, vor să-i dea lui Dăncilă voturi să ajungă în turul 2?”, a zis liderul judetean ALDE.

Senatorul PSD Paul Stănescu a fost luni la DNA unde, potrivit spuselor sale, a stat 10 minute, a dat o declarație, a băut o cafea, și-a strâns mâna cu procurorul și a plecat. El a afirmat că nu crede că invitarea sa la cafea la DNA are legătură cu campania electorală, cu învestirea Guvernului Orban. Numai că, observă ADEVĂRUL, pe drumul dintre DNA și Parlament, Stănescu, oltean isteț, se pare că a avut o revelație.

Ajuns în Casa Poporului, a declarat că Guvernul Orban trebuie învestit. „Ceea ce e foarte important, şi pentru mine ca om politic e foarte important, şi ca cetăţean al acestei ţări, că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. E vorba de ţara noastră, de România, şi România trebuie să aibă un Guvern stabil“, a explicat fostul viceprim-ministrul.

Viorica Dăncilă le bate deja obrazul trădătorilor din PSD, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Șefa PSD, Viorica Dăncilă, a ținut să transmită un nou mesaj către parlamentarii social-democrați, în privința acordării sprijinului Guvernului Orban, la învestirea de lunea viitoare. Premierul demis nu crede că vor exista parlamentari PSD care să susțină, prin votul lor, învestirea Cabinetului PNL. În situația în care, totuși, anumiți parlamentari pesediști aleg să sprijine Executivul marilor adversari politici ai PSD, în opinia Vioricăi Dăncilă, aceștia ar trebui să își explice decizia comunităților din care provin și în care au fost aleși, în Legislativ.
 
Lidera PSD a fost întrebată dacă vor fi parlamentari PSD care vor vota Guvernul Orban și a oferit următorul răspuns: „Eu nu am auzit nicio voce, am încredere în colegii mei, am încredere că nu vor participa la vot, pentru că este greu de explicat pentru un deputat sau un senator că a votat Guvernul. Nu ne referim la persoane”.  

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, programul de lucru de săptămâna viitoare, pe care figurează doar votul de învestire a Guvernului, care va avea loc luni, anunță ZIUA NEWS. În restul săptămânii aleşii vor avea „activităţi în circumscripţiile electorale”.