Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O țară membră NATO acuză Federația Rusă de repetate încălcări ale spațiului său aerian și l-a convocat pe ambasadorul Moscovei pentru a-i înainta o plângere oficială. Forțele NATO sunt solicitate să intervină.

Estonia, ţară membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord – NATO, a declarat că un avion aparţinând Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse a încălcat spaţiul său aerian, informează luni agenţia de presă dpa.

Ministerul de Externe de la Tallin l-a convocat pe ambasadorul rus şi i-a înaintat o plângere în acest sens, a anunţat armata estoniană luni, subliniind că aceasta a fost a treia încălcare a spaţiului său aerian comisă în acest an de Rusia.

După anexarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, în 2014, câteva ţări din estul Europei, în special Polonia şi republicile baltice, şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu securitatea lor.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.