Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Armata României ocupă poziția 40 din 137 în topul celor mai puternice armate din lume, potrivit clasamentului realizat de Global Firepower în 2019. La nivelul Uniunii Europene, România reprezentă a 11-a forță militară, iar la nivel NATO a 14-a.

Armata României ocupă poziția 40 din 137 în topul celor mai puternice armate din lume, potrivit clasamentului realizat de Global Firepower în 2019, citat de Rador.

România ocupă aceeași poziție ca anul trecut în clasamentul realizat de revista de specialitate Global Firepower, în urcare două locuri față de acum doi ani când Armata României ocupa poziția 42, notează Defense România. La nivelul Uniunii Europene, România reprezentă a 11-a forță militară, iar la nivel NATO a 14-a.

Confoerm Global Firepower, Armata României dispune de aproximativ 70.000 de militari activi și 50.000 de militari în rezervă.

Cu un buget pe apărare ce se ridică la 2,19 miliarde de dolari, Armata României dispune totodată de 33 de avioane de vânătoare, 41 de avioane de antrenament, 63 de elicoptere, 1.400 de vehicule blindate, 717 tancuri, 243 de lansatoare de rachete. În zona maritimă, Forțele Navale dispun de 3 fregate, 4 corvete și 3 vase de patrulare, arată Defense Romania.

România nu are, în schimb, niciun elicopter de atac, distrugător sau submarin iar de un portavion nici nu poate fi vorba.

Integral pe România Liberă