Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O situație extrem de tensionată a avut loc în urmă cu 57 de ani, ce ar fi putut aprinde un nou război. S-a întâmplat în 1962, când președintele american J.F. Kennedy a fost informat cu privire la prezența unor rachete sovietice cu încărcătură nucleară în Cuba.

J.F. Kennedy și Nikita Hrușciov au purtat timp de 13 zile negocieri dure, iar la acea vreme, totul era posibil: un deznodământ pașnic, ori un război uriaș, care ar fi putut conduce chiar la distrugerea omenirii. Rachetele cu încărcătură au fost descoperite de un avion de spionaj american de tip U-2, la începutul lunii octombrie, 1962.

Cel mai important moment al Războiului Rece dintre sovietici și occidentali își are originea de la finalul anilor ’50, când măsurile socialiste ale lui Fidel Castro nu le-au picat bine americanilor, proprietarilor de pământuri din Cuba. Astfel, ostilitatea lui Castro la Washington a reprezentat o bună ocazie pentru sovietici, care au vrut să instaleze un avanpost militar în coasta americanilor. Astfel, în 1961, SUA a decis încetarea relațiilor diplomatice cu Cuba.

Integral pe Evenimentul Zilei