Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul de Finanțe condus de Eugen Teodorovici s-a opus unor modificări legislative care erau menite să atragă tinerii spre cariera militară.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) are un necesar de peste 3000 de posturi de rezerviști voluntari, dintre care peste 2000 sunt pentru gradați și soldați rezerviști voluntari, iar restul sunt pentru ofițeri, pentru maiștri militari și pentru subofițeri rezerviști voluntari.

Procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari se desfășoară în baza Legii nr. 270 / 2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului Apărării Naționale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270 / 2015. Ordinul M. 25 fusese semnat de Gabriel Leș, în timpul primul său mandat de ministru al Apărării Naționale.

Aceste acte normative precizează că un rezervist este plătit cu 10 la sută din solda unui militar în activitate care are același grad. Drept urmare, întrucât un soldat în activitate are o soldă de circa 2300 de lei, un soldat rezervist ar primi zece la sută din 2300 de lei, adică ar primi doar circa 230 de lei pe lună.

Integral pe România Liberă