Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Diversiunile din campania electorală au devenit un loc comun. Chiar și filmulețele cu care se încearcă schimbarea agendei sau dărîmarea candidatului. Primul film de scurtmetraj și de mare succes a fost cel cu ”palma care n-a fost pumn” dată de Traian Băsescu unui copil de la Ploiești. Din păcate, efectul a fost contrar, Traian Băsescu cîștigînd detașat pe calculator în urma vizitei lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu.

Și Klaus Iohannis a fost subiectul unei campanii de presă. Este vorba de adopția copiilor plecați în Canada la care el n-a fost decît interpret. Din păcate, nici azi nu știm dacă a fost vorba de o diversiune sau de o implicare a președintelui în ”meditații” de tip adopții . Și care implicare n-a fost pe deplin demonstrată.

Cam la fel arată și filmulețul nedifuzat înregistrat la tragedia de la Colectiv. Scandalul la care toată presa Iohannis /#Rezist a pus paie pe foc mi se pare a face parte din aceeași categorie de diversiuni. Pînă și Traian Băsescu s-a simțit dator să iasă la rampă (pentru a-și apăra succesorul) și pentru a ne spune că oamenii de la ISU erau complet nepregătiți și că Raed Arafat are o responsabilitate enormă, el fiind autorul distrugerii ”salvării” și al dezvoltării exagerate a ISU. De altfel, Raed Arafat a fost luat în șuturi de toți trompeții președintelui și ai binomului, de parcă el ar fi fost autorul tragediei de la Colectiv.

Nu cred că în totala inexistență a campaniei electorale pentru prezidențiale să asistăm la o execuție organizată a lui Raed Arafat. Dacă tunurile sunt puse totuși pe Dînsul atunci este pentru deturnarea atenției sau, mai tare, din cauza existenței unei dovezi că accidentul de la Colectiv a fost unul provocat, iar nu o întîmplare stupidă. Altfel de ce ar fi izbucnit acest scandal abia după 4 ani? S-a aflat că se pregătește devoalarea unor probe care să ateste declanșarea tragediei de la Colectiv în scopuri politice? Și așa circula vestea că accidentul de la Colectiv a fost profețit de un colonel care lucra în guvern. Și așa sunt voci care au lansat ipoteza că autorii incidentului au greșit rețeta explozibilului, exagerînd cantitățile. Și că ar fi fost vorba doar de provocarea unei explozii mai mici care să agite participanții și să stîrnească proteste care să ducă la căderea guvernului Ponta.

Integral pe Cotidianul