Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la ceremoniile de Ziua Armatei din Parcul Carol, că este esenţial ca angajamentul cu privire la creşterea bugetului pentru Apărare să fie respectat.

"Sunt mândru că Armata României de astăzi, demnă de trecutul şi de eroii ei, rămâne, pentru poporul român, un reper moral, o ancoră de stabilitate şi este privită cu multă încredere şi acelaşi respect atât în ţară, cât şi peste hotare", a spus Iohannis.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 25 octombrie a.c., la „Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol, o alocuţiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

Klaus Iohannis a afirmat, în alocuţiunea susţinută la ceremonia de Ziua Armatei României desfăşurată la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, că astăzi sărbătorim 75 de ani de la eliberarea integrală a teritoriului României de către armata noastră, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, semnificaţia fiind cu atât mai profundă, cu cât tot anul acesta se împlinesc şi 15 ani de la intrarea României în NATO, "un bun prilej aşadar de a onora sacrificiile şi implicarea tuturor celor care au apărat unitatea statului român şi identitatea noastră naţională".

"Parcursul euroatlantic şi european al României s-a bazat şi pe profesionalismul şi seriozitatea cu care armata a participat la operaţii militare în afara teritoriului naţional, acolo unde interesele ţării noastre o cereau, alături de aliaţii noştri", a spus Iohannis.

El a menţionat că schimbările de paradigmă privind securitatea internaţională şi regională determină necesitatea adaptării conceptului de apărare a ţării şi de securitate naţională la dinamica din ce în ce mai imprevizibilă a mediului de securitate internaţional, în care riscurile şi ameninţările se amplifică şi se diversifică permanent.

Integral pe România Liberă