Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a afirmat, cu ocazia Zilei Armatei, că, datorită militarilor, România nu este doar un beneficiar al politicilor NATO, ci și un participant activ la îndeplinirea obiectivelor de apărare ale comunității transatlantice.

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Armatei României
„Sărbătorim astăzi Armata României, militarii și faptele lor de arme care au scris istorie în momente de răscruce ale poporului român, dar și pe cei care astăzi au preluat de la înaintași misiunea sacră de apărare. Haina militară și cei care aleg să o poarte s-au bucurat mereu de respect și de cea mai mare încredere în societatea românească. (…) De 15 ani, România este partener solid și apreciat al Alianței Nord-Atlantice. Prin contribuția militarilor noștri, România este nu doar un beneficiar al politicilor NATO, ci și un participant activ la îndeplinirea obiectivelor de apărare ale comunității transatlantice, fapt reiterat și de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o la începutul acestui an”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă.

Liderul PSD a adus, totodată, un omagiu eroilor români decedați în cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Astăzi, la 75 de ani de când militarii Armatei României au eliberat ultima brazdă de pământ românesc de sub ocupație străină, în cel de-Al Doilea Război Mondial, le aducem un omagiu eroilor căzuți la datorie, îi prețuim pe veterani pentru exemplul faptelor lor, iar generației actuale de militari îi mulțumim pentru profesionalismul cu care își desfășoară activitatea. (…) Curajul, devotamentul, seriozitatea și profesionalismul militarilor români sunt apreciate în întreaga lume. Le urez tuturor celor ce onorează haina militară succes în activitățile pe care le desfășoară, iar celor aflați la datorie departe de țară, să se întoarcă sănătoși acasă. Vă mulțumim, dragi militari, pentru tot ceea ce faceți pentru securitatea națională și a fiecărui cetățean al României! La mulţi ani Armatei României! La mulți ani, militari români!”, a subliniat Dăncilă.

Integral pe Cotidianul