Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că doreşte ca, împreună cu parlamentarii, să se stabilească pentru viitor un mod de reprezentare "constituţională şi eficientă" a României în plan european, indiferent cine va fi preşedinte şi cine prim-ministru, scrie Agerpres.

"Consider util pentru buna reprezentare a României ca cel care reprezintă România la nivel european, în funcţie, evident, de agenda reuniunii, să aibă un mandat de principiu din partea dvs, a Parlamentului României şi să prezinte în faţa dvs, atât înainte de Consiliu, cât şi după, temele principale şi care sunt deciziile care privesc ţara noastră", a declarat Ponta, în plenul Parlamentului.

Premierul a afirmat că ar fi eficient ca în toate temele care ţin de politica militară şi de securitate militară, precum şi de politica externă comună a UE reprezentarea României să fie făcută de către preşedinte. "De asemenea, consider şi vă propun, stimaţi deputaţi şi senatori, ca în toate probleme care ţin de activitatea economică, socială, fonduri europene, securitatea frontierelor, Guvernul şi primul-ministru să reprezinte interesele României pe plan european. Agenda Consiliului European din 28 iunie, agendă publică, prevede foarte clar că principalele discuţii se vor axa pe situaţia economică la nivelul UE, pe problema adoptării unui pact de creştere economică şi creare de locuri de muncă şi pe negocierile privind viitorul mecanism multianual financiar 2014-2020", a adăugat Ponta.

Primul ministru a spus că doreşte ca prin declaraţia sa să readucă cooperarea, colaborarea interinstituţională acolo unde Constituţia şi regulile democratice o aşază. "Aş dori ca împreună cu dvs să stabilim pentru viitor, indiferent cine va fi preşedintele României şi cine va fi primul-ministru, un mod de reprezentare constituţională şi eficientă a României pe plan european", a conchis şeful Executivului.

Integral pe România LiberăComentarii

thev1russ @alma defapt ei SUNT stapanii europei la care am aderat si noi in urma cu catva an i. Am acceptat regulile lor cand am aderat si trebuie sa jucam dupa ele. Daca nu ne convine nu avem decat sa iesim din CE si sa facem cum ne taie capul. Cam asta e situatia.

16 august 2012 20:18

dinca Premierul Ponta, in elanul lui tineresc, poate stabili chiar si „un mod de reprezentare constitutionala eficienta a Romaniei pe plan european”. Poate stabili orice; suntem in anul Caragiale.

12 iunie 2012 21:15

alma cei de la bruxel vor numai sa dicteze nu sa fim consultati..ei se cred stapanioi europei, precum cowboyii di sua se cred jandarmii lumii.... iar base e un pirat invers, fura pt bogati........

12 iunie 2012 20:05

florin Politica romaneasca a cazut in derizoriu.

12 iunie 2012 19:53

mandel Si Victor Ponta e cam masliniu si cu parul cret si pana corbului.

12 iunie 2012 19:42

val Ponta, cine poate fi mai reprezentativ pentru tara asta decat un tzigan?

12 iunie 2012 19:39

harciog Sa mearga tov poanta sa duca si nevasta militanta pt protectia rozatoarelor.

12 iunie 2012 18:30

VIOREL Tov.ponta, daca vorbesti de ordine constitutionala atunci este normal sa te adresezi curtii constitutionale, ce faci tu acum se numeste CIRC IEFTIN. Presedintele numeste premierul asa ca latra pe alte mese, tara inclusiv parlamentul este reprezentat de presedinte, conform constitutiei.

12 iunie 2012 18:14

cititor Sa mearga Ponta ,ordinea de zi impune prezenta Primului ministru.

12 iunie 2012 17:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.