Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În urmă cu aproximativ doi ani, specialiștii Fabricii de arme Cugir au realizat un nou prototip de armă de asalt, de calibru NATO, pe care l-au propus Ministerului Economiei spre avizare și intrare în producție, având în vedere necesiatatea schimbării dotării armatei române.

Deși au trecut atâta timp, arma de la Cugir se află încă în procedură de avizare și autoritățile române au cerut un ajutor de la celebra firmă italiană Beretta cu care au semnat un memorandum de înțelegere pentru producția arme la Uzina Mecanică Plopeni. Până în prezent, nu s-a știut care este motivul pentru care armele de la Cugir nu au fost luate în seamă. Însă, un document semnat de ministrul Economiei, Niculae Bădălău, arată situația produselor produse de această fabrică – s-au stricat la testare, au fost reproiectate aiurea etc.

Integral pe Cotidianul