Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Răsturnare de situație cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor prezidențiale. Au apărut mai multe sondaje bombă pentru unul dintre candidații la alegerile prezidențiale. Unul dintre candidații importanți e ca și ieșit din cursa pentru turul al doilea.

Cei de la Sociopol au făcut public cifrele care îl scot in joc pe candidatul și șeful USR, Dan Barna, susține CAPITAL. Potrivit acestuia, președintele Klaus Iohannis nu are nicio problemă să câștige primul tur de pe data de 10 noiebrie. Acesta s-ar clasa pe primul loc în preferințele alegătorilor cu 42%. Pe locul al doilea și cu cele mai mari șanse la turul al doilea se află Viorica Dăncilă. Șefa PSD ar obține însă jumătate din voturile lui Iohannis, 21%.

Pe locul 3, într-o scădere dramatică, se află Dan Barna cu 10%, șeful USR care pare să nu aibă nicio șansă la turul al doilea. Ultimele scandaluri în care a fost implicat Barna îl scot practic pe acesta din lupta pentru Cotroceni. Barna se află la 10%, atât cât are și Mircea Diaconu.

La intenția de vot pentru partide, potrivit sondajului Sociopol, pe primul loc se află PNL cu 36%, înregistrând o creștere de 9% față de alegerile europarlamentare din 26 mai, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Pe locul 2, într-o revenire incredibilă, de peste 10%, se află PSD cu 32%. USR a scăzut după alegerile europarlamentare: 15%. Pro România și PMP: 4%, UDMR și ALDE: 2%.

Pe de altă parte, un sondaj CURS arată care este tendința pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie. Conform sondajului CURS, prezentat de ANTENA3, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Klaus Iohannis ar obține 37%. Viorica Dăncilă ar intra în turul II cu 20%. Pe locul III îl regăsim pe Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care ar obține 13%. Mircea Diaconu ar obține 11%. Candidatul PMP, Theodor Paleologu, ar obține 6%. Pentru locul șase se bat trei candidați, care ar obține fiecare câte 4%: Alexandru Cumpănașu, Kelemen Hunor și Ramona Ioana Bruynseels.

Și sociologul Marius Pieleanu *de la Avangarde, n.r.) a prezentat procentele la intenția de vor pe care le-ar avea candidații la președinție, anunță NAȚIONAL. Potrivit lui Pieleanu pe primul loc conduce cu 40% actualul președinte, susținut de PNL, Klaus Iohannis, urmat la distanță mare de liderul PSD, Viorica Dăncilă, cu 20%. Podiumul este completat de Dan Barna de la USR, în scădere evidentă, care are 12%.

Locul patru este ocupat de Mircea Diaconu, independentul susținut de ALDE și Pro România, cu 8-9%. Surpriza absolută este, potrivit spuselor lui Pieleanu, independentul Alexandru Cumpănașu, celebru doar ca unchi al Alexandrei din Cazul Caracal, creditat cu 2-3 la sută. Ce nu a precizat Marius Pieleanu, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, este marja de eroare, căci s-ar putea să fie mai mare decât procentul lui Cumpănașu.