Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Trimisul special al AGERPRES, George Bănciulea, transmite: Protecţia consumatorului şi buna supraveghere sunt mai importante decât educaţia financiară în viziunea organizaţiilor de la Bruxelles, care se ocupă de interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare.

Pentru organizaţia europeană a consumatorilor - BEUC, educaţia financiară nu trebuie să reprezinte un substitut pentru protecţia consumatorilor.

"Noi credem că există un rol anumit al educaţiei financiare. De exemplu, să ajute oamenii cum să îşi planifice cheltuielile, să le explice oamenilor cum să deschidă un cont la bancă sau să se protejeze de fraudarea plăţilor, să nu cadă victime ale phishing-ului. Acest gen de lucruri. Când vorbim despre subiecte mai complexe, devine provocator să vorbim despre nivelul educaţiei. Produsele financiare sunt complexe, nu este profesia dumneavoastră, sunteţi doctori sau jurnalişti, avocaţi sau profesori, dar nu sunteţi experţi financiari. Pentru aceasta este nevoie de ani buni de educaţie. Deci, când vorbim de educaţia financiară a populaţiei, trebuie făcut cu grijă şi să luăm în considerare limitele sale. Poate fi benefică, dar are o serie de limite şi cea mai mare necesitate pentru noi este o reglementare adecvată şi o bună supraveghere de asemenea", a declarat, Farid Aliyev, Senior Financial Services Officer la organizaţia europeană a consumatorilor - BEUC.

Integral pe Agerpres